Woeste Willem muziektheater

Over piraten, vrijheid en vriendschap

door Muziektheater Kom van het Dak af

Woeste Willem woont in zijn zelfgebouwde huis aan de rand van een meer. Hij is ooit zeerover geweest en houdt niet van landrotten. Iedereen moet hem met rust laten, ook de dieren. Als op een dag de vlieger van Franka in de boom bij het huis van Willem blijft hangen, klimt ze op het dak. Dat is best hoog en Franka durft niet meer naar beneden. Als Willem haar van het dak af helpt en ook nog de vlieger uit de boom haalt, worden ze vrienden. Willem vertelt haar over zijn woeste avonturen op zee om een schat te veroveren en Franka luistert. Als Franka voorstelt samen een vlot te maken om de schat te zoeken, wordt Willem opeens stil. Hij moet Franka iets bekennen…

Een vrolijke familievoorstelling gebaseerd op het prentenboek Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert, Uitgeverij Lemniscaat.


Regie: Babbe Groenhagen
Spel en zang: Mieke Rous, Peter van Dijk
Liedjes: Dick Dijkman
Accordeon en marimba: Juul Beerda / Kok de Koning
Snaarinstrumenten en marimba: Dick Dijkman
Contrabas: Constantijn van der Heijden / Anne Maarten van Heuvelen
Vormgeving: Frank Prinsen
Kostuums: Kleur je Hart - Susanne Hurenkamp
Foto: Ruud Ploeg


over Muziektheater Kom van het Dak af

Muziektheater Kom van Het Dak af is een energieke groep muzikanten en acteurs. In hun eigenwijze liedjes over kleine en grote onderwerpen proberen ze het leven te duiden. Met humor en fantasie bekijken ze de wereld van een heel andere kant.