Man met het stenen hart 6+

Over empathie, communicatie, emoties en omgaan met elkaar

door Garage TDI

Hans woont met zijn moeder, de koe, en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven. Hans wordt zo verdrietig dat hij alleen nog maar kan huilen. ‘Had ik maar een hart van steen’ verzucht Hans. Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. Gretig gaat Hans op het aanbod in. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Het voelt wel een beetje koud en zwaar maar hij hoeft niet meer te huilen. Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, trouwt met een beeldschone prinses, wordt beroemd en bewonderd, maar gelukkig wordt hij niet.

Ontevreden vertrekt Hans en laat de prinses in tranen achter. Het kan hem niets schelen, haar tranen laten hem koud. Hij heeft immers een stenen hart! Zoals het in een sprookje hoort, loopt alles toch goed af en wordt bewezen dat ware liefde in staat is zelfs het hardste hart te breken en te verzachten. En ineens stroomt er weer bloed door zijn hart en krijgt Hans zijn gevoel weer terug.

Man met het stenen hart is een vertelvoorstelling over empathie, communicatie, emoties en omgang met elkaar. Een vertelling met poppen uitgevoerd in een miniatuur coulissendecor geïnspireerd op middeleeuwse schilderijen.

OPGELET! Deze voorstelling kan alleen op de begane grond gespeeld worden, tenzij er een lift aanwezig is die minimaal br. 0.6 m, d. 3.0 m en h. 1.9 meter is. - Dit omdat het decor uit grote karren bestaat.


Regie en tekst: Henk de Reus
Spel en muziek: Sijmen de Jong
Vormgeving: Louise Caspers, Sinne Brink
Beeld: Louise Caspers
Foto: Jeanet Bouwmeester


over Garage TDI

Garage TDI maakt theater- en dansvoorstellingen voor kinderen en jongeren. Garage TDI neemt haar jonge publiek serieus, om vervolgens met humor, fantasie en poeŐązie een universeel verhaal te vertellen dat ogen, oren en harten opent en uitnodigt om anders te kijken en meer te zien.