Wagners Ring 7+

De grootste opera ter wereld in 1 uur muziektheater

door Garage TDI

Richard is componist. En wat voor één!
Hij is een genie.
Om dat te bewijzen verzint hij ter plekke, voor de ogen van het publiek een gewel- dige, allesomvattende opera, over de held Siegfried, over het Rijngoud, over Freya en Wotan, en natuurlijk over de machtige Ring van de Nibelungen.

Richard en zijn buurmeisje Cosima laten de muziek horen die past bij het verhaal, en laten de beelden en landschappen zien die bij de avonturen van de held horen. Om dat te verbeelden en te verklanken wordt alles uit de kast gehaald: livemuziek en zang, duplo speelgoed, keramische beelden en landschappen, computeranimaties, gamefiguren en nog veel meer. Alles is levensgroot te volgen op projectiescher- men. Zoveel verbeelding dat kan niet goed gaan. Al gauw zijn de figuren zó tot leven gekomen dat ze niet meer in de hand te houden zijn. Het verhaal begint zichzelf te vertellen en neemt noodlottige wendingen die Richard noch Cosima kunnen stoppen.

Wagners Ring is gebaseerd op het leven van Richard Wagner en diens kunstwerk Der Ring des Nibelungen. Onvermijdelijk wordt in de voorstelling met de echte Wagner en Ring een loopje genomen.

 


Regie: Henk de Reus
Tekst: Jan Veldman
Spel: Christiaan Bloem
Muziek en spel: Marjet Spook
Scenografie: Peter Hiemstra
Animaties: Harry Arling
Vormgeving: Geertje de Boer
Foto's: Moon Saris


over Garage TDI

Garage TDI maakt theater- en dansvoorstellingen voor kinderen en jongeren. Garage TDI neemt haar jonge publiek serieus, om vervolgens met humor, fantasie en poeŐązie een universeel verhaal te vertellen dat ogen, oren en harten opent en uitnodigt om anders te kijken en meer te zien.