Gekke buren

Over gierigheid en gemoedelijkheid

door Daniëlle van Dijk

Nukkige en gierige Kaat wordt op een ochtend ruw uit haar slaap gewekt; iemand maakt een hels kabaal met een hamer.
Nader onderzoek wijst uit dat een woest behaarde en bebaarde kerel bezig is een huis te bouwen vlak naast het hare. Kaat is niet bepaald blij met de komst van de nieuwe buurman Bram die naar haar mening vooral goed is in luiwammesen en rondhangen.
Als door een zware storm het gammele onderkomen van de buurman de lucht invliegt, nodigt Kaat hem toch wat onwillig uit in haar huisje. Bram stelt voor om soep te maken, maar Kaat is absoluut niet van plan haar wintervoorraad met hem te delen. Dat blijkt ook niet nodig te zijn, want Bram kan soep maken met alleen wat water en een hamer. Tenminste, dat zegt hij... Zal het de buurman lukken om Kaat te ontdooien?

Gekke buren is een humoristische voorstelling waarin een gierig vrouwtje het uiteindelijk moet afleggen tegen de vindingrijkheid van haar gemoedelijke buurman.

De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Ingrid & Dieter Schubert.

Regieadvies: Peter van Dijk
Spel: Daniëlle van Dijk
Tekst: Peter van Dijk, Daniëlle van Dijk
Muziek en liedjes: Dick Dijkman


over Daniëlle van Dijk

Daniëlle van Dijk (v/h Het Huis van Barm) speelt nu onder eigen naam. Naast het poppenspel heeft Daniëlle ook veel ervaring in het vertellen van verhalen. Vertellingen die het publiek ontroeren.