De Rattenvanger 6+

Veel humor in een stad vol ...ratten!

door Ida van Dril en Michiel Schreuders

Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen. Als er maar muziek uit komt. Van oud ijzer maakt hij een magische fluit. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten zich om te luisteren.

Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad, maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en een schone stad wie wil dat nu niet? Hamelen is geweldig. Zolang je maar niet klaagt. Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt. Als hij opendoet hoort hij de klank van de magi- sche fluit en staart hij in de ogen van duizenden ratten...

De rattenvanger van Hamelen wordt verteld door schoonmaakster Adelien en is een spannend en muzikaal sprookje over moed en verleiding.

 

Theaterkrant ****
15 januari 2018
De instrumenten zijn, samen met het kundige (poppen)spel van Van Dril, zonder twijfel de sterren van de voorstelling.

 

Reporter Zaantheater
18 januari 2018
Een spannend, creatief en soms een beetje bizar verhaal. Waarbij de vele grapjes en `over the top´ personages, het geheel luchtig houden voor alle kleintjes in de zaal.


Regie: Fred Delfgaauw
Spel: Ida van Dril
Live muziek en composities: Michiel Schreuders
Tekst: Tjeerd Bischoff
Poppen en kleding: Kathelijne Monnens
Decor: Doan Hendriks
Productie: Productiehuis Studio Peer | Peeriscoop
Foto en beeld: Ministerie van Beeld


over Ida van Dril en Michiel Schreuders

Ida van Dril en Michiel Schreuders wonnen met hun succesvolle voorstelling Joris en de draak Het Gouden Eitje van de Parade. Zij maken voorstellingen met livemuziek, poppenspel en heel veel humor.