Puberstrijd

Een reis door het puberbrein

door Theater THOT

Waarom slapen pubers zo lang uit? Waarom blijft het schoolwerk altijd liggen tot het laatste moment? Waarom doen ze zulke onbezonnen dingen, nemen onnodig veel risico of komen veel later thuis dan afgesproken? Waarom willen ze niet meer met u over hun belevenissen praten en vervolgens wel uren aan de telefoon met vrienden alle gebeurtenissen van die dag bespreken? Waarom? Door nieuwe onderzoeksmethoden is een andere kijk ontstaan op die bijzon­dere periode in het leven van de mens; de puberteit.

Theater Thot neemt u mee op reis het puberbrein in. Drie spelers en een trainer laten in theatervorm zien welke veranderingen plaatsvinden in dat brein en welke gevolgen dat heeft op het gedrag van uw kind. Een moeilijke puber is na deze voorstelling nog net zo moeilijk! Maar door deze interactieve, herkenbare voorstelling wordt het voor u als opvoeders makkelijker dit gedrag te verklaren en te begrijpen.

 

Enkele reacties van het publiek: 

''Het was een zeer boeiende avond. Met pakkende voorbeelden werd uitgelegd hoe het brein van pubers werkt. Zo herkenbaar! Een goede spiegel vol humor.'' 

''Wat een herkenning!'' 

Regie adviezen: Maarten Bootsma
Spel: Eva Mesman, Harro van Lien, Lisanne van Gemeren
Gesprekscoach: Maarten Bootsma


over Theater THOT

Theater Thot speelt interactieve voorstellingen voor volwassenen die geschikt zijn voor ouderavonden, teamtrainingen in het onderwijs, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. De voorstellingen kenmerken zich door speels, integer, humoristisch en verrassend theater waarin gevoelige thema’s bespreekbaar worden gemaakt.