HABIB

Over de moraal en de verlangens van twee culturen

door ZEP Theaterproducties

Said

“Een vrouw moet maagd zijn voor het huwelijk,
ze moet een hoofddoek dragen, ze moet puur zijn,
mannen mogen haar niet bekeken hebben…”

Evrim

“En… een man moet minstens  vier vrouwen hebben, toch…”

HABIB is een openhartige truth or dare tussen een man en vrouw die hun roots hebben in Marokko en Turkije. In een snelle opeenvolging van dialogen, monologen en muziek worden we meegenomen in hun verleden. Ze delen hun ervaringen met liefde, seks en relaties.

Want hoe staat het ervoor met de seksuele moraal in de Arabische wereld? HABIB is een gesprek over hoe ze door de keuzes die ze gemaakt hebben het verkeerde pad op gingen, soms gedwongen, soms vrijwillig. En over hoe theater een uitweg heeft geboden uit hun ‘vorige’ levens.


Regie en tekst: Bart Oomen
Spel: Evrim Akyigit en Said El Abboudi
Dramaturgie: Peter Pluymaekers
Muziek: Dwight Breinburg
Kostuums: Regina Rorije
Educatie: Matthia Jansen


over ZEP Theaterproducties

Theatergroep ZEP werd opgericht in 1998 met als doel gedurfd, spraakmakend en kwalitatief hoogwaardig theater te maken voor een jong-van-geest-publiek. Middels haar voorstellingen belicht ZEP actuele maatschappelijke thema’s. ZEP wil toeschouwers opschudden, raken, bewegen. Daarom zoekt ZEP regelmatig de confrontatie en interactie met haar publiek. ZEP heeft de overtuiging dat theater kan bijdragen aan integratie en onderling begrip tussen verschillende culturen.