Er kwamen twee soldaatjes aan

Voor jong en oud over weemoed en verlangen.

door The Sunshine Soldiers

Samen in ons tentje. Daarbuiten klinkt geschiet. Samen in ons tentje . Nee kijken durf ik niet . We zouden moeten vechten. Maar zijn een beetje bang . Dus pakken wij die ouwe ukelele. En spelen uren lang.

 

1940. Terwijl de oorlog in alle hevigheid woedt, proberen de soldaten Bob en Jo zich in hun kampementje op geheel eigen wijze staande te houden.De dagelijkse weemoed, kameraadschap en irritaties worden gevolgd, tot op een dag Prins Bernhard belt. Krijgen Bob en Jo Zonneschijn toch nog hun plaats in de geschiedenis?

 

‘Er kwamen twee soldaatjes aan’ is een muzikale voorstelling  voor alle leeftijden van Robbert Recourt en Joost de Venster. De Nederlandstalige liedjes zijn bekende nummers uit de oorlogstijd, gecombineerd met eigen vertalingen van anderstalige nummers uit dezelfde periode. Voor jong en oud over weemoed en verlangen. 

 

 ...Ontwapenend, intiem, grappig, recht vanuit het hart in het hart!


concept en spel: Robbert Recourt en Joost de Venster


over The Sunshine Soldiers

De Sunshine Soldiers bestaat uit Robbert Recourt en Joost de Venster. Zij kennen elkaar van Stichting CareClowns, een stichting die als doel heeft ouderen in verpleeghuizen te bezoeken om vreugde te brengen. Met hun passie voor humor en liefde voor muziek uit de jaren ’30 en ’40, ontstond het idee om als “romantische” soldaten uit die tijd op te treden. Dit bracht zoveel plezier, dat ze nu ook een versie voor kinderen hebben gemaakt. Slaat naadloos aan op het thema van de kinderboekenweek!