De Drakentemmer

Een getekend verhaal

door Valentijn Productiehuis

Op het eiland ‘Krijt’ kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak, maar niemand kent het waarom.
Totdat een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje opstaat en op zoek gaat naar het antwoord op deze geheimzinnige vraag. Slaagt hij erin het geheim van de draak op te lossen?

Twee acteurs vertellen het verhaal met woorden, liedjes en tekeningen. Met bordkrijt wordt deze voorstelling verbeeld....en soms ook weer uitgeveegd. De drakentemmer is een getekend verhaal en gaat over jezelf durven zijn en vriendschap.

De makers lieten zich inspireren door de tekeningen van Mies van Hout.

reacties: Theater 't Kielzog - Hoogezand | Rita de Beer
Het was heel goed, een ontzettende leuke voorstelling!!! Ik heb de voorstelling meerdere keren gezien en elke keer was het weer genieten.
Van de leerkrachten alleen maar lovende reacties ontvangen, wij zijn heel tevreden. Dank!!


Regie, concept en idee: Elly Bakker
Eindregie: Ingrid van Leeuwen
Spel: Joeso Peters, Silas Neumann/Jelle Mensink
Gebaseerd op tekeningen van: Mies van Hout
Foto: Ruud Ploeg


over Valentijn Productiehuis

Valentijn maakt warme, knusse voorstellingen voor jong publiek. In de voorstellingen staan positieve thema’s centraal, zoals moed, geloof in jezelf en vertrouwen. Met het oprichten van een productiehuis biedt Valentijn jonge (poppen)spelers een podium en stimuleert hen in hun professionele ontwikkeling.