De wolf is terug 8+

een vertelling vol komische personages

door Harro van Lien producties

 “Onze bossen zijn totaal ongeschikt voor dergelijke roofdieren.”

"Maakt u zich geen zorgen, maakt u zich als-tu-blieft geen zorgen.” 

"De wolf is terug......en hij blijft"

Inmiddels weet iedereen het. Er staan foto's in de krant, er staan filmpjes op internet. De wolf is terug. Met alle gevolgen van dien. Nergens ter wereld zijn de bossen zo keurig op orde als in ons land. Overal staan prullenbakken, routewijzers en uitlegbordjes met bezoektijden. 

In de voorstelling De wolf is terug neemt Harro van Lien het publiek mee naar een bos vol keurige dieren. Plotseling verschijnt daar, rechtstreeks vanuit de bossen van Polen, een verdwaalde, onbeschaafde en hongerige wolf.

De wolf is terug gaat over wankele overtuigingen, de dood, het leven en een vraatzuchtige wolf die best voor rede vatbaar is. Een vertelvoorstelling vol komische personages.

Bij deze voorstelling is lesmateriaal beschikbaar welk nauw aansluit op het leergebied kunstzinnige oriëntatie, specifiek kerndoel 55. Dit lesmateriaal sturen we graag toe. 

Regie: Maarten Bootsma
Spel, tekst en concept: Harro van Lien
Vormgeving: Frederik Hovenga
Foto: Harmina Kievit


over Harro van Lien producties

Harro van Lien is verteller, acteur en theatermaker. Zijn passie ligt bij betrokken theater. Hij maakt voorstellingen die het publiek raken, maar toch bemoedigen. Hij richt zich met zijn voorstellingen op kinderen in de basisschoolleeftijd. Hij maakt graag verhalen zonder een strak educatief/maatschappelijk doel. Gewoon mooie verhalen in een theatrale verpakking. Harro won de Kijk|Kunst-Kup 2015/2016 met zijn voorstelling 'De verdwaalde Viking'. Deze voorstelling voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs werd afgelopen jaar het hoogst gewaardeerd door leerlingen en leerkrachten van 318 scholen in 36 Zuid-Hollandse gemeenten.