Flatkat 6+

Over vriendschap en vertrouwen op jezelf

door Harro van Lien producties

Midden in de stad staat een podium op een plein. Op dat podium staat mevrouw Millèn. Ze krijgt een lintje van de burgemeester voor haar prachtige werk voor álle hulpbehoevende dieren in de stad. Tussen de klappende en joelende mensen op het plein staat Timo. Hij en de bloemenman zijn de enigen die weten dat deze mevrouw helemaal geen dierenvriend is. Mevrouw Millèn heeft vreselijke plannen met Monnamoer, de kat waar Timo veel van houdt. Op een dag gaat de bel in de flat waar Timo woont. Even later staat Mevrouw Millèn op het balkon. Ze komt voor de kat. Als ze hem meeneemt is het gedaan met Monnamoer. Timo moet iets doen. Nu!

FLATKAT is een vertelvoorstelling. Vanuit een vervelende gebeurtenis in het verleden ontrolt een net zo spannend als hilarisch verhaal. Harro van Lien speelt FLATKAT met een vrachtwagentje vol personages. FLATKAT is een voorstelling over vallen en weer opstaan. Over vriendschap en vertrouwen op jezelf. Over een jongen die het niet pikt.


Regie: Maarten Bootsma
Spel: Harro van Lien
Tekst: Maarten Bootsma, Harro van Lien
Vormgeving: Frederik Hovenga
Foto: Amir Esmailzadeh


over Harro van Lien producties

Harro van Lien is verteller, acteur en theatermaker. Zijn passie ligt bij betrokken theater. Hij maakt voorstellingen die het publiek raken, maar toch bemoedigen. Hij richt zich met zijn voorstellingen op kinderen in de basisschoolleeftijd. Hij maakt graag verhalen zonder een strak educatief/maatschappelijk doel. Gewoon mooie verhalen in een theatrale verpakking. Harro won de Kijk|Kunst-Kup 2015/2016 met zijn voorstelling 'De verdwaalde Viking'. Deze voorstelling voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs werd afgelopen jaar het hoogst gewaardeerd door leerlingen en leerkrachten van 318 scholen in 36 Zuid-Hollandse gemeenten.