So long, Sweetwater 8+

een muzikale western voor iedereen met of zonder moeder

door Het Trojaanse Kalf

Indigo is een fantasierijk kind dat opgroeit in het saaie Zoetermeer. Samen met diens moeder Marianne zoekt Indigo het avontuur op in hun stoere western-fantasiewereld. Zo gauw het maar even kan pakken ze hun gitaar, banjo en mondharmonica en bedenken ze de wildste verhalen. In het verlaten stadje Sweetwater kijkt iedereen op tegen Mary-Ann vanwege haar onverschrokken strijd voor rechtvaardigheid. Bovendien dwingt ze respect af doordat ze niet te paard komt, maar op een buffel rijdt. Ze lijkt voor niets of niemand bang. Maar nu Mary-Ann er niet meer is moet Indigo het avontuur alleen aangaan. Indigo worstelt zich door met cactussen overwoekerde woestijnstadjes, langs onbetrouwbare outlaws en over de uitgestrekte prairie, met maar één doel voor ogen: om de challenge aan te gaan die Mary-Ann heeft gegeven. We volgen Indigo op een tocht door het Wilde Westen, op zoek naar wat Mary-Ann voor Indigo heeft achtergelaten.

So long, Sweetwater is een moderne western vol muziek, spanning en uitgestrekte vlaktes vol geheimen. Een ontroerende, maar vooral hoopvolle muziektheatervoorstelling over het zoeken naar houvast als iemand overlijdt, leren los te laten wat weg is en de helende kracht van fantasie.

Spel en concept: Ewout Ganzevoort, Yornik Onstenk
Muzikant: Wander van Duin
Zang: Esther Groenenberg
Tekst: Elly Scheele
Muziek: Rik Elings
Eindregie: Michiel Bijmans
Dramaturgie: Arianne Koeleman
Scenografie: Morgana Machado Marques
Decorbouw: Daniël Jansen, Christina Degau
Kostuums: Rae Elstak
Advies filmgeschiedenis: Kathleen Lotze
Fotografie: Jan Amse


over Het Trojaanse Kalf

Het Trojaanse Kalf maakt fantasierijk muziektheater voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Vertrekkend vanuit nieuwsgierigheid, spelplezier en muzikale zeggingskracht geven makers Ewout en Yornik vorm aan de mooiste verhalen uit de muziekgeschiedenis – echt gebeurd, verzonnen, of allebei.