So long, Sweetwater 8+

een muzikale western voor iedereen met of zonder moeder

door Het Trojaanse Kalf

Indigo is een fantasierijk kind dat opgroeit in het saaie Zoetermeer. Samen met diens moeder Marianne zoekt Indigo het avontuur op in hun stoere western-fantasiewereld. Zo gauw het maar even kan pakken ze hun gitaar, banjo en mondharmonica en bedenken ze de wildste verhalen. In de verlaten stadjes kijkt iedereen op tegen Mary-Ann vanwege haar onverschrokken strijd voor rechtvaardigheid. Bovendien dwingt ze respect af doordat ze niet te paard komt, maar op een buffel rijdt. Ze lijkt voor niets of niemand bang. Maar nu is Mary-Ann plotseling verdwenen en niemand kan Indigo vertellen waar ze is of wanneer ze terugkomt. Heeft ze zich verscholen in een van de saloons? Dwaalt zij ook alleen over de prairie – net als Indigo? Of heeft ze zich toch aangesloten bij de beruchte bende overvallers waarover de sheriff van Sweetwater had verteld? We volgen Indigo op een tocht door het Wilde Westen, op zoek naar Mary-Ann en de waarheid. So long, Sweetwater is een moderne
western vol muziek, spanning en uitgestrekte vlaktes vol geheimen. Een ontroerende en hoopvolle muziektheatervoorstelling over het zoeken naar houvast, leren los te laten wat weg is en de helende kracht van fantasie.

Spel en concept: Ewout Ganzevoort, Yornik Onstenk
Muzikant: Wander van Duin
Zang: Esther Groenenberg
Tekst: Elly Scheele
Muziek: Rik Elings
Eindregie: Michiel Bijmans
Dramaturgie: Arianne Koeleman
Scenografie: Morgana Machado Marques
Fotografie: Jan Amse


over Het Trojaanse Kalf

Het Trojaanse Kalf maakt fantasierijk muziektheater voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Vertrekkend vanuit nieuwsgierigheid, spelplezier en muzikale zeggingskracht geven makers Ewout en Yornik vorm aan de mooiste verhalen uit de muziekgeschiedenis – echt gebeurd, verzonnen, of allebei.